VAL | CAS | ENG
"Aleshores, llavors"
Dies 5, 6, 9, 11, 12, 13, 16, 18, 19 i 20 de febrer
Museu Etnològic · C/ Porxe, 33
Horari de 10.30 a 13.30h

Mostra expositiva en la qual es descriu l'ametler d'una manera conceptual i metafòrica. Podrem veure representades les fases vitals d'aquest arbre fent al·legoria al cicle de la vida, a allò efímer, vulnerable, bell, ...

La majoria d'obres estan en escala de grisos, però per contra, el color és protagonista, apareix acompanyant el discurs en forma de teles tintades amb espècies vegetals com l'ametla i altres cultius característics de la zona com el garrofer i l'olivera entre altres.

Aquesta exposició exalta allò natural, la relació amb l'entorn, la memòria i el cicle vital.

L'ametla està íntimament lligada a la memòria d'un poble, a la família, un mal nom: Rumbeta. Un símbol d'arrelament al territori.

Per una banda el dol, per altra l'orgull. L'ametla d'or que tan lligada ha estat a Alcalalí i a les seues gents.

Vos convidem a passejar pels paisatges que componen l'obra que es va iniciar en la inspiració d'una xicoteta ametlla heretada. Tot açò contat amb detalls menuts com el fruit al que fan referència.

El recorregut de l'exposició acaba amb un xicotet banc de llavors compost per fruits d'ametla de les diferents varietats locals que s'han cultivat, exaltant aquestes subespècies com a obra d'art. Simbolitzant que potser, hi ha un futur per aquest cultiu que va desapareixent en els nostres paisatges però no en la nostra memòria.

A la fi, tot és un cicle.

Aleshores, llavors!

Autora: Laura López Chesa
Comisaria: María Roselló Senent
Segueix-nos
© Feslalí “Alcalalí sense flor” 2022 • Ajuntament d’Alcalalí • C/ Major, 10 • 03728 Alicante • T. 966 48 20 24 • adl@alcalali.es